Művelődési ház épületének energetikai korszerűsítése

2018 | 08 | 17

BOKOR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A BOKOR MŰVELŐDÉSI HÁZ épületének energetikai korszerűsítése

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, a TOP-3.2.1-16 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése tárgyú felhívást tett közzé, melyen BOKOR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Több, mint 26,4 Millió ft vissza nem térítendő támogatást nyert

 

 

26 435 181 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk a TOP-3.2.1-16-NG1-2017-00039 kódszámú „Bokor Művelődési Ház épületének energetikai korszerűsítése” című pályázatunkkal. A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 100 %-a.

 

A projekt keretében Bokor Község Önkormányzata a 3066 Bokor, Szabadság út 14. szám alatti, jelenleg HH gyenge energetikai minősítésű bokori Művelődési Ház épületének energetikai korszerűsítését szeretné megvalósítani. A fejlesztés keretében a Művelődési Ház épületének padlásfödém szigetelése, homlokzati hőszigetelése, külső nyílászáróinak cseréje, a fűtési rendszer korszerűsítése valósul meg, melynek eredményeként az épület CC korszerű energetikai minőség szerinti besorolásúvá válik.

 

A fejlesztés elsődleges célja a Művelődési Ház épületének költségcsökkentése, ezáltal pedig megtakarítás elérése az intézmény számára, továbbá a Művelődési Ház épületében dolgozók és közszolgáltatást igénybevevők körülményeinek jelentős mértékben történő javítása. Átfogó céljaink között szerepel az energiahatékonyság javulásának elérése és energiatakarékos épület kialakítása. A fejlesztés megvalósításával jelentős költségmegtakarítás érhető el, de az intézmény számára a projekt nem válik jövedelemtermelővé. A projekt megvalósításával az önkormányzat hozzájárul az alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaság céljai eléréséhez, az üvegháztartású gázok kibocsátásának csökkentéséhez, ezáltal a projekt illeszkedik a Terület- és Településfejlesztési fejlesztési Operatív Program céljaihoz.

 

A projekt megvalósítása előreláthatóan 12 hónapot vesz igénybe. A projekt tervezett kezdési időpontja: 2018. szeptember 01. A projekt tervezett befejezési időpontja: 2019. augusztus 31.

 

A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

 

Kategória: Nincs kategorizálva | A közvetlen link.

ITT és MOST VÁRJUK A HOZZÁSZÓLÁST!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*


*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>