BOKOR MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSE TOP-3.2.1-16

BOKOR MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSE

KEDVEZMÉNYEZETT: BOKOR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

SAJTÓKÖZLEMÉNY               

BOKOR MŰVELŐDÉSI HÁZ ENERGETIKAI FEJLESZTÉSE

A Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága, a TOP-3.2.1-16 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése tárgyú felhívást tett közzé, melyen BOKOR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Több, mint 26,43 Millió ft vissza nem térítendő támogatást nyert

26 435 181 Ft vissza nem térítendő támogatást nyertünk a TOP-3.2.1-16-NG1-2017-00039 kódszámú, „Bokor Művelődési Ház energetikai fejlesztése” című pályázatunkkal. A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható összköltségének 100 %-a.

A projekt keretében Bokor Község Önkormányzata a Bokor, Szabadság út 14. szám alatti, jelenleg HH gyenge energetikai minősítésű művelődési energetikai korszerűsítését szeretné megvalósítani. A fejlesztés keretében a művelődési ház homlokzati hőszigetelése, padlásfödém hőszigetelése, nyílászárócsere, fűtéskorszerűsítés és akadálymentesítés valósul meg, melynek eredményeként az épület CC energetikai minőség szerinti besorolásúvá válik.

A fejlesztés elsődleges célja a művelődési ház épületének költségcsökkentése, ezáltal pedig megtakarítás elérése az intézmény számára. Átfogó céljaink között szerepel az energiahatékonyság javulásának elérése és energiatakarékos épület kialakítása. A fejlesztés megvalósításával jelentős költségmegtakarítás érhető el, de az intézmény számára a projekt nem válik jövedelemtermelővé. A projekt megvalósításával az önkormányzat hozzájárul az alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaság céljai eléréséhez, az üvegháztartású gázok kibocsátásának csökkentéséhez, továbbá a megújuló energiaforrások fokozottabb használatához, ezáltal a projekt illeszkedik a Terület- és Településfejlesztési fejlesztési Operatív Program céljaihoz.

A projekt megvalósítása előreláthatóan 15 hónapot vesz igénybe. A projekt tervezett kezdési időpontja: 2018. szeptember 01. A projekt tervezett befejezési időpontja: 2019. november 30.

A projekt a Széchenyi 2020 Program keretében az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

Sajtóközlemény zárás BOKOR MŰVELŐDÉSI HÁZ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSE TOP-3.2.1-16